Miksi pienyrittäjän, myös sivutoimisen, kannattaisi käyttää tilitoimistopalveluita

Suurin osa aloittavista yrittäjistä pohtii kirjanpitoasioiden hoitamista. Minkä verran se vaatii aikaa? Mitä kaikkia ilmoituksia pitää tehdä ja milloin? Miten sen järjestäisi, pystyisikö tekemään itse vai ostaako palvelun tilitoimistosta?

 

Kysyimme asiaa Tilitoimisto Lemon Tree Oy:stä. Tässä muutamia perusteluja, miksi tilitoimiston käyttäminen on järkevää myös pienyrittäjälle:

 

  1. Kirjanpito tulee tehtyä oikein – sinun ei tarvitse huolehtia, että kirjanpito on tehty lain mukaisesti. Kirjanpitäjä myös kertoo sinulle mitä lakisääteisiä asioita sinun tulee ottaa huomioon ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja turhalta stressiltä.
  2. Säästät aikaa – voit keskittyä siihen mitä osaat ja minkä vuoksi olet ryhtynyt yrittäjäksi / mistä asiakkaat sinulle maksavat. Vaikka kirjanpito olisi yksinkertaista ja tositemäärä vähäinen, kirjanpidollisten seikkojen opetteluun saa käytettyä paljon aikaa.
  3. Rahanarvoisia neuvoja – kirjanpitäjän avulla saatat jopa säästää rahaa. Kirjanpitäjä kertoo mm. mitä kuluja voit vähentää verotuksessa ja tekee ilmoitukset puolestasi ajallaan, jolloin vältyt mahdollisilta viivästysseuraamuksilta. Jos jokin askarruttaa voit aina kysyä kirjanpitäjältäsi neuvoa.
  4. Saat ohjelmiston käyttöösi – yleensä tilitoimiston hankinnan yhteydessä saat käyttöösi taloushallintoon tarvittavat ohjelmistot. Esimerkiksi laskujen lähettäminen ja kuittien arkistointi ovat asioita, jotka tulee hoitaa tavalla tai toisella.
  5. Ei välttämättä kallista – voit saada kirjanpitäjän ja ohjelmistot käyttöösi yllättävän edullisesti. Jos kirjanpitosi on yksinkertaista, sen tekeminen ammattilaiselta käy nopeasti, jolloin kustannuksetkin pysyvät maltillisena.

 

Perustelut antoi Laura Pajunen, Tilitoimisto Lemon Tree Oy, www.lemontree.fi