Yrityskummit ovat yrittäjän tukena maksuttomasti ja luottamuksella

Yrityskummit ovat kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia tai muita liike-elämän asiantuntijoita, jotka tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksutta mikro- ja pienyritysten käyttöön.
Yrityskummit tarjoavat apuaan muun muassa sukupolvenvaihdoksissa, yritysmuodon muutoksissa tai toimialan laajennusasioissa.– Me autamme, neuvomme ja olemme olkapäänä yrittäjille. Tämä meidän henkinen kapasiteetti, jota on kertynyt pitkähkön elämäntyön aikana erilaisissa tehtävissä, on vapaasti käytettävissä, kertoo Etelä-Savon aluekummi Antero Heikkinen.
Yrittäjä tekee hänen mukaansa itse kaikki tarvittavat päätökset.
– Me olemme mentorina, neuvonantajana ja vuoropuhelijana. Tarvittaessa kannustamme ja olemme mukana vaikeissakin tilanteissa.
 Yrityskummien palvelut ovat yrityksille maksuttomia ja toiminta on täysin luottamuksellista.
Yrityskummin voi saada yritykselleen nopeastikin. Heikkinen ohjeistaa asiasta kiinnostuneita lähettämään itsensä ja yrityksensä perustiedot osoitteessa yrityskummit.fi, jonka jälkeen yrityskummit ottavat yhteyttä.

 

Etelä-Savossa on 30 yrityskummia.

 

Etelä-Savon yrityskummien yhteisöjäseniä ovat Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungit, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun, Puumalan, Rantasalmen ja Sulkavan kunnat, Suur-Savon Osuuspankki, Kangasniemen ja Rantasalmen Osuuspankit, KHT-tilintarkastus Saimaa Audit Oy, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Mikkelin seudun Uusyrityskeskus, Etelä-Savon Yrittäjät ja Etelä-Savon kauppakamari.

 

Suomessa toimii kaikkiaan 1 000 yrityskummia.

 

Teksti: Antero Heikkinen